Sizlerin verdiği 10,000’i aşkın imza sayesinde Kadıköy, Türkiye’nin ilk interaktif çocuk kütüphanesine 19 Mart 2014’te kavuştu. Kadıköy İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nin an itibariyle kayıtlı 1,300’ü aşkın çocuk üyesi var. Ayda ortalama 800 çocuk kütüphanemize geliyor; kitap okuyor; deney yapıyor; aktivite yapıp kukla sahnesinde oyun sergiliyor. Aileler kütüphaneye hem düzenli gelip, kendi aralarında sosyalleşiyor; hem bebek ve çocuk eğitimiyle ilgili kitap ve oyuncak gibi ürünleri aralarında takas edip, paylaşıyor. Kadıköy Belediyesi’nin uzman psikologları çocuk gelişimi üzerine ailelere seminerler veriyor, oyun terapistleri ailelere çocuklarıyla nasıl oynamaları gerektiğini ve çocukların sorunlarını nasıl oyun ile anlayabileceklerini gösteriyor. Çocuk kitabı yazarları kütüphanemize konuk olup çocuklara özel kitap okuma ve aktivite düzenliyorlar. Pazartesi ve resmi tatiller hariç her gün 11’de ve 15.30’da çocuklara kütüphanemizdeki sahnede kitap okuyup, canlandırma yaptırıyoruz. Bu kitap okumaları sadece Türkçe de değil; çocukların farklı dillere aşinalığı olsun diye farklı uyruklardan olan ailelerimiz tarafından İngilizce, İspanyolca, Rusça gibi dillerde de yapılıyor. Çocuklar düzenli olarak İngilizce ve Türkçe düzenlenen oyun gruplarına gelip, oyun oynayıp kendi aralarında sosyalleşiyorlar. Kitap çemberlerimizde okuma-yazmayı söken ilkokul çocukları okuma-yazma bilmeyen okul öncesi çocuklara kitap okuyor. Üç yaşındaki kütüphane üyelerimiz bir kitabı resimlere bakarak çok güzel okuyup; çevresindeki diğer çocuklara kitaptaki hikayeyi anlatabiliyor.

Bu sefer Avrupa yakasında bir çocuk kütüphanesi açmak için desteğinize ihtiyacımız var

Sadece bir imzayla nasıl umut dolu bir değişime ortak olduğunuzu birazcık olsun hissedebildiniz mi?
Daha yolun başındayız. Bu çocuk kütüphanelerinin Türkiye’nin her ilinde ve semtinde açılması gerek. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var!
İkinci interaktif çocuk kütüphanesini İstanbul Avrupa yakasında açmaya çalışacağız. Bunun için 4 Aralık 2014 Perşembe günü Sayın Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la randevumuz var. Beşiktaş için başlattığımız kampanyaya sizlerin de desteğinizi bekliyoruz. Bu kampanyayı ne kadar çok sosyal medyada duyurup imza sayısını arttırırsak, Perşembe günü toplantıda sesimiz o kadar gür çıkacak.
Her zamanki desteğiniz ve geleceğe olan inancınız için teşekkürler!
Beşiktaş için başlattığımız imza kampanyasına destek vermek için lütfen tıklayın:
www.change.org/KitapOkuyanCocuklarBesiktas

Umut dolu bir gelecek dileği ve çabasıyla,

Esra R. Akçay-Duff
Kitap Okuyan Çocuklar Projesi
Proje Genel Koordinatörü
http://kitapokuyancocuklar.org/
https://www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar