Moda'da Kitap Okuyan Çocuklar

Çocuklar kitaplarını paylaşıp, birlikte kitap okurken

Norveç”te ‘hikaye odaları’ varmış. Bizim belki ‘hikaye odaları’mız yok ama ailelerin biraraya gelip çocuklarıyla kitap okuyup, hikaye anlatabilecekleri kitap çemberleri, oyun grupları var. Biz Moda’lı aileler olarak her Cuma Halka Sanat’ta buluşup çocuklarımızla kitaplar okuyup, hikayeler anlatıyoruz.

Siz kendi mahallenizde neler yapıyorsunuz? Kitap çemberi başlatmak hiç de zor değil! Hava güzelse parklarda; değilse kütüphanede, gönüllü evinde, muhtarlıkta, kültür merkezinde diğer aileler ve çocuklarla buluşup bunu başarabilirsiniz! Çocuğunuzu götürmek için aktivite, etkinlik aramayın; kendiniz aktiviteyi oluşturun. Mahalleliye ‘kitap okuyoruz, haydi siz de katılın çemberimize’ demek o kadar da zor olmamalı. İki yıl önce Moda’da mahalle arasında başlattığımız kitap okumasına 4 çocuk anca gelirken şimdi onlarca çocuk geliyor. Aileler olarak bir değişimi başlatmak elimizde! Siz de halka açık bir yerle anlaşıp ücretsiz kitap okumaları başlatabilirsiniz çocuklarınız için yaşadığınız muhitte. Sonrasında Kitap Okuyan Çocuklar’a haber verin, bir afiş tasarlayalım, ve sizin oluşturduğunuz kitap çemberini duyurmak için elimizden geleni yapalım. Bizi haberdar etmek için: iletişim@kitapokuyancocuklar.org
Her hafta Cuma Moda’da Halka Sanat’ta 4.30’da buluşup 3-5 yaş arası çocuklarımızla kitaplar okuyoruz, şarkılar söylüyoruz, aktivite yapıyoruz, çocuklar kendi hikayelerini anlatıyor, aralarında kitap değiş-tokuşu yapıyorlar böylelikle daha çok kitaba ulaşmış oluyorlar.

kitapokuyançocuklar-her cuma-a3 (1)