Bildiğiniz gibi Kitap Okuyan Çocuklar Projesi Türkiye’de bir okuma, araştırma, merak etme kültürü yaratmak için Türkiye’nin heryerindeki yerel belediyelerle çalışıp çocuk kütüphaneleri adı altında aktif ve interaktif öğrenme merkezlerinin kurulması için çalışıyor.

Göztepe 60. Yıl Park’ında İBB Kütüphaneler Müdürlüğü’nün 22 Ağustos – 14 Eylül 2013 tarihleri arasında Kitap Okuyan Çocuklar Projesi’ne tahsis ettiği gezici kütüphanenin önünde de okuma çemberleri oluşturduk ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler yaptık. Bu üç haftalık süre içinde 1500’den fazla çocuk kitapların dünyasıyla buluştu; ilgi çok fazlaydı ve bu bizleri çok mutlu etti. Peki neler mi yaptık? İşte birkaç örnek:

Çeşit çeşit deneyler yaptık. Lava lambası, volkan patlaması, renk çarkı vb.

Çocuk kitabı yazarları çocuklarımız için okuma yaptılar ve kitaplarını imzaladılar. Örneğin ünlü yazarlarımızdan Tülin Kozikoğlu çocuklara ve hatta ailelerine de keyifli saatler geçirtti. Yanında külah üzerinde dondurma şeklinde birçok malzemesi vardı: kalemler, gözlük, baloncuk üfleme şişeleri ve hatta kulağındaki küpeler. Çocuklar büyük keyif ve heyecanla izlediler okumasını. Çocukların da birebir okumanın içine katıldığı, bol iletişimli bir okuma yapıldı ve sonrasında Tülin Kozikoğlu’nun çocuklara bir de süprizi vardı. Çocuklar, hazırladığımız daire şeklindeki kartonlara hayallerindeki veya en sevdikleri şeyleri resimlediler, tüm daireler tamamlandığında bunları üçgen şeklinde kestiğimiz kartona yapıştırdık ve sonunda karşımızda kocaman hayallerle süslü bir dondurma vardı.   Ardından çocuklara baloncuk üfledik ve baloncukları yakalamak için keyifle parkın yeşilliklerinde koşturdular. En sonunda da Tülin Kozikoğlu kitaplarını tek tek çocuklar için imzaladı. Çok keyifli, eğlenceli ve bir o kadar da bilgi aktarımlı bir gün oldu.

Birtek bununla da kalmadı etkinliklerimiz; çocuk pilatesi dersleri veren gönüllümüz Pınar Doğan çocuklara ücretsiz pilates seansları düzenledi.

Projemizin bu 3 haftalık etkinlik sürecinde emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen yetkililerin ve destek veren gönüllülerimize isimlerini sizlerle paylaşarak teşekkür etmek isteriz:

İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder

Gezici Kütüphane şöförü Emrullah Büyük

Kütüphanecilerimiz: Gözde Canlıoğlu Karaçayır, Aydın Çakırtaş, Bahri Kopuz

Okuma ve imza günü yapan yazarlarımız: Tülin Kozikoğlu, Jale Özen, Rana Raschid

Okuma ve etkinlik yapan gönüllülerimiz: Damien Jade Duff, Başak Pirtini, Pınar Doğan, Aylin Kök Aydın, Burçak Salungan Dinç, Rana Raschid, Angela, Filiz Morkoç, Özlem Ergüz Koç

Fotoğraf ve kamera çekiminde yer alan İlhan Dinç, Emrah Tellioğlu

Ahşap oyuncakları ve duyuru zillerimizi tedarik eden ve bizi her zaman destekleyen Şule Şenol (Gel-Oyna)

Tüm etkinliklerimiz ücretsizdi ve katılım çoktu. Herkese katılımları ve desteği için teşekkür ediyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi etkinliklerimiz ve okumalarımız devam edecek.

Lütfen web sitemizden ve Facebook sayfamızdan bizi takip etmeye devam edin.

http://kitapokuyancocuklar.org/

https://www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar