Şişli Oyun Kitaplığı Açılış'ını Hayri İnönü ile gerçekleştirdik

Şişli Oyun Kitaplığı Açılış’ını Hayri İnönü ile gerçekleştirdik

3 Aralık 2016 Cumartesi saat 11’de sayın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nüyle birlikte Şişli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nı açtık!

Şişli Oyun Kitaplığı Açılış Resimleri

Kitap Okuyan Çocuklar Koordinatörü Esra R. Akçay-Duff’ın açılış konuşmasının ardından sayın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bir konuşma yaptı ve çocuklarla birlikte Şişli Oyun Kitaplığı’nın açılışını gerçekleştirdi.

15267753_1921141488114191_8021206752619343822_n

Açılışımız hikaye, masal, kukla ve oyun doluydu.

İlk olarak masal anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi çocuklara çok keyifli bir masal anlattı.

Ardından Oyun Kitaplığı’nın sevimli maskotunun çizeri Esra İlter Demirbilek çocuklarla çizim atölyesi yaptı.

Şişli Oyun Kitaplığı’nın kurulmasında öncü olan Türk çocuk edebiyatının önemli ve başarılı yazarlarından Tülin Kozikoğlu çocuklara Peli‘nin dondurma macerasını okudu ve ardından dev dondurma etkinliği yaptılar.

Son olarak da Kitap Okuyan Çocuklar Doğu Koordinatörü Yusra Ceylan Taran Koş Balkabağım Koş  adlı kitabı kendi yaptığı kuklalarla çocuklara canlandırdı ve çocuklar farklı maske ve aksesuarları deneyerek kitabı canlandırdılar.

Oyun, çizim, hayalgücü, hikaye, kukla ve kitap dolu bir açılışla günü tamamlamış olduk.

Şişli Oyun Kitaplığı’nı nasıl kullanırız?

Şişli Oyun Kitaplığı Pazartesi ve resmi tatiller hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arası 0-8 yaş arası her çocuğa hizmet verecek. Üst katta emzirme koltuğu, yastığı, alt-açma ünitesi, ebeveynler için çocuk gelişimi üzerine kitaplar, 0-3 yaş için oyun-kitap ve duyu havuzu bulunmakta. Aşağı katta ise 3-8 yaş için oyun alanı, okuma mağarası, yaratıcı kitap okuma sahnesi, ve harika kitaplar bulunmakta.

Ailelerin yaşayan bir toplum merkezi olarak kullanması için tasarladığımız Oyun Kitaplığı’mız ücretsiz olup, ailelerden ricamız Oyun Kitaplığı’nın sahiplenmeleri, çocuklarının kullandıkları oyuncak ve kitapları gitmeden önce çocuklarıyla birlikte yerlerine koymalarıdır.  Ailelerin kullandıkları alanın temizliğinden ve düzenli olmasından sorumlu olmaları gerekmektedir. Bu kural hem çocukların sorumluluk almalarını teşvik etmek için hem de yeni gelen ailelerin mekanı belli bir düzen içinde bulmaları için önemlidir. Oyun Kitaplığı görevlilerimiz orada sadece akışın sorunsuz gitmesi için ve gereklidir olduğunda yönlendirme yapmak için orada olacaklardır, dağılmış mekanın toplanmasindan kesinlikle mesul değillerdir. Oyun Kitaplığı’nın ana amaçlarından biri bir nevi toplum merkezi olmasıdır. Oyun Kitaplığı’nın toplanması ve düzeninden tutun, orda düzenlenecek aktivitelere (buna yaratıcı kitap okumaları dahil) kadar sorumluluk ailelerdedir. Eğer her çocuk oynadığı oyuncağı veya okuduğu kitabı aldığı yere koymazsa, onlardan sonra Oyun Kitaplığı’nı kullanmak isteyecek aileler oyuncak ve kitapları yerinde bulamayacaklardir. Bu açıdan baktığınızda bu kural çok önemli bir kuraldır. Yurtdışındaki benzer mekanlarda aileler mekanın tuvaletinin temizliğinden yerlerin paspaslanmasina kadar sorumludur. Bizim sizden tek beklentimiz ise Oyun Kitaplığı’nı sahiplenmeniz ve herkesin kullanımı için bulmak istediğiniz gibi mekanı bırakmanız.

Aileler Oyun Kitaplığı’nın el kitapçığını okuduktan sonra üyelik formunu doldurmaları gerekmektedir. Üyelik kartını edinmeleriyle birlikte üyelik işlemi tamamlanacaktır.

Oyun grupları, yabancı dil grupları ve aktivite grupları ailelerin öncülüğünde Şubat ayı itibariyle başlayacaktır.

Oyun ve kitap dolu günlerde Şişli Oyun Kitaplığı’nda buluşmak üzere!

Adres: Baruthane Caddesi, No:96 Feriköy

Yaratıcı okuma ve sanatsal/bilimsel etkinliklerden haberdar olmak için lütfen Facebook sayfasını takip edin:

https://www.facebook.com/SisliKitapOkuyanCocuklarOyunKitapligi/