Şişli Kitap Okuya Çocuklar Oyun Kitaplığı

Bir yer hayal edin, mahallenizde çocuğunuzla 6 aylıktan itibaren gidip oyun oynayıp, kitap okuyabileceğiniz, benzer yaş gruplarından birçok çocukla çocuğunuzun sosyalleşip, bağ kurabileceği, yaratıcı kitap okumaları, sanat aktiviteleri ve deneylerle hayal gücünün gelişebileceği, annelerin rahatça emzirip, çocuklarının altını değiştirebileceği, kısaca kendinizi ev konforunda hissedip, çok keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Böyle bir yer var mı? Evet var ve 3 Aralık 2016 Cumartesi, 11.00‘da Şişli Belediyesi bünyesinde açılıyor! Tüm etkinlikler ve katılım ücretsiz olup, Pazartesi ve resmi tatiller hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arası hizmet verecek Oyun Kitaplığı’na bekliyoruz!

arkakapak

Adres: Baruthane Caddesi, No:96 Feriköy

Açılış sonrası Şişli Oyun Kitaplığı’mızda olacak olan yaratıcı okuma ve sanatsal/bilimsel etkinliklerden haberdar olmak için lütfen Facebook sayfasını takip edin:

https://www.facebook.com/SisliKitapOkuyanCocuklarOyunKitapligi/

Çocuklar ve aileleri için birçok etkinliğin olacaği açılışımızda görüşmek üzere!

Manav tezgahımız, kukla sahnemiz, tamir köşemiz, mutfağımız yaratıcı oyunlar için çocukları bekliyor

Manav tezgahımız, kukla sahnemiz, tamir köşemiz, mutfağımız yaratıcı oyunlar için çocukları bekliyor

Sisli Oyun Kitapligi Acilis Oncesi

Emzirme ve 0-2 yaş icin oyun ve kitap alanı

Emzirme ve 0-2 yaş icin oyun ve kitap alanı

Açılan her bir Oyun Kitaplığı’nın altında çok fazla emek, iyi niyet ve uğraş var. Türk çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Tülin Kozikoğlu Şişli’de de bir Oyun Kitaplığı açılmalı niyetiyle üç yıldır uğraşıyor. Kitap Okuyan Çocuklar ekibi ise Feriköy Ekolojik Pazar’da Kitap Çemberleri başlatarak erken okurluk hakkında farkındalık yaratmak için tohumlar ekmeye başlamıştı bile. Tülin Hanım ve Kitap Okuyan Çocuklar ekibinin Şişli’de çalmadığı kapı kalmadı desek yeridir. Niyet ve azim çok büyüktü ve mutlaka Şişli’ye çok yakışacağından emin olduğumuz Oyun Kitaplığı Şişli’ye açılmalıydı. Bize inanıp, sonsuz desteğini veren, işi olduran, önümüzdeki engelleri tek tek aştıran ise sayın Nazlı İnönü oldu. Nazlı Hanım mekanın en etkili şekilde kullanılıp, Oyun Kitaplığı olarak açılması için çok büyük destek verdi. Hiç bir emek sonuçsuz kalmazmış. 3 Aralık 2016 Cumartesi 11’de sayın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü çocuklar ve tüm Şişli’ler için Oyun Kitaplığı’nı açacak. Peki açılışta bizi başka neler bekliyor?
Eğer kafanızdan yaratıcı kitap okuması da nedir diye bir soru geçiyorsa bunun en şahane hallerini açılışta görebileceksiniz.
Nazlı Çevik Azazi yaratıcı hikaye anlatımı yapacak. Kitap Okuyan Çocuklar maskotu sevimli filin ünlü illüstratörü Esra İlter Demirbilek çocuklarla çizerlik üzerine bir atölye gerçekleştirecek. Tülin Hanım peki bizi açılışta yalnız bırakır mı? Tabii ki hayır! Peli’yi de yanına alıp, o harika yaratıcı kitap okumasıyla bize Peli’yi okuyacak. Kitap Okuyan Çocuklar Doğu Koordinatörü Yusra Ceylan Taran bize kitap karakterlerinden kendi diktiği kuklalar eşliğinde yaratıcı drama etkinliği yaptıracak. Bu kadar şahane etkinlik biraraya gelince kesinlikle kaçırmayın diyoruz!
Oyun Kitaplığı’nı onaylayıp çocuklara armağan eden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye, Oyun Kitaplığı’nın özünü anlayıp verdiği sonsuz destek için Nazlı İnönü’ye, tüm Şişli Belediyesi çalışanlarının tüm kalpleriyle yaptıkları güzel işlere, tabii ki Tülin Kozikoğlu’na, çizerimizi Esra İlter Demirbilek’e, Kitap Okuyan Çocuklar’ın tüm görsel ve yazılı materyallerin tasarımcısı Gülşen Dede’ye sonsuz teşekkürler..
3 Aralık’ta görüşmek üzere!

Oyunlar hayal gücünün sonsuz kaynaklarıdır

Oyunlar hayal gücünün sonsuz kaynaklarıdır

Yaratıcı Kitap Okuma Sahnemiz ve kitap okuma alanı

Yaratıcı Kitap Okuma Sahnemiz ve kitap okuma alanı

Sisli Oyun Kitapligi Acilis Oncesi Oyun alani

Sahneden bir görünüş

Sahneden bir görünüş

Alt açma ünitesi

Alt açma ünitesi

Böyle bir yer neden benim mahallemde de yok diyorsanız

Elinizi taşın altına koyma vakti gelmiş demektir. Şişli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı Türk çocuk edebiyatının en güçlü kalemlerinden Tülin Kozikoğlu’nun son üç yıldır verdiği emek ve azmin sonucu oluştu. Tülin Hanım Şişli Oyun Kitaplığı’nı mümkün kılmak için birçok görüşme yaptı, projeyi Şişli Belediyesi’ne ve çeşitli makamlara pek çok kez sundu, Oyun Kitaplığı’nın kurulması aşamasında A’dan Z’ye emek sarfetti ve bu güzel Oyun Kitaplığı’nın masalsı havasının mimarı oldu, Şişli Belediyesi kadrosunun da desteğiyle. Eğer siz de mahallemde niye bir Oyun Kitaplığı yok diyorsanız, proje sorumlumuz olup elinizden geleni yapıp, erken okur-yazarlık üzerine farkındalık yaratabilir ve belediyenizden Oyun Kitaplığı kurulmasını talep edebilirsiniz.

Konuyla ilgili öncelikle belediyenizle mümkünse belediye başkanının kendisiyle (halk günlerinden yararlanabilirsiniz) ya da Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ile ya da kaymakamla iletişime geçmenizi ve bizim size yollayacağımız sunum dosyasını onlara sunmanızı tavsiye ederiz. Her belediye erken okur-yazarlığın kazandırılmasının önemini ve Oyun Kitaplıklarının ne kadar büyük bir ihtiyacı kapamaya yönelik olduğunu ilk görüşmede anlayamayabiliyor maalesef. Bunu göstermek için gerek imza toplayarak gerek kitap çemberleri kurarak farkındalık yaratabilirsiniz. Belediye ile olacak olan görüşmeye eğer etrafınızda varsa yazar, öğretmen,  ya da akademisyen ve ailelerle gitmeniz de yararlı olacaktır diye düşünüyoruz.
Yardımcı olabileceğimiz her türlü, destek ve konu için biz buradayız. Randevuyu aldıktan ya da şehriniz için bir strateji geliştirdikten sonra iletisim@kitapokuyancocuklar.org adresine bir eposta atarsanız size epostayla şehriniz için hazırladığımız dosyayı yollayacağız.

Proje sorumlumuz olmak için neler yapabileceğinizi, nasıl bir farkındalık oluşturabileceğinizi bize yazın: iletisim@kitapokuyancocuklar.org