Kitap Okuyan Çocuklar olarak projemizin ilk hayata geçmiş örneği olan Kadıköy İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nde her Pazar 1.30’da buluşup çocuklarımızla kitap okuyor ve deney yapıyoruz.

26 Ekim Pazar ilkini gerçekleştireceğimiz deney saatinin konusu ‘fil diş macunu nasıl yapılır?’ Önce renkli fil Elmer’ın kitabını okuyacağız, ardından da fil diş macununun nasıl yapıldığını keşfedeceğiz. Deney sonrası pasaklı oyun zamanı çocukları bekliyor olacak. O yüzden veliler gelirken çocuklar için yedek kıyafet getirmeyi ve deney esnasında gözlerini korumak amaçlı deniz gözlüğü getirmeyi unutmamalı.

Her Pazar ailelerin deney fikirlerini internetten ve kütüphanemizde olan kitaplardan araştırıp çocuklara farklı deneyleri göstermelerini bekliyoruz.

Her zaman dediğimiz gibi etkinliği başkasından beklemeyip ailelerin elini taşın altına koyması ve sadece kendi çocuklarının değil tüm çocukların ilgisini çekecek deneyleri hep birlikte planlayıp, yapmalarını bekliyoruz.

Deney yapmak isteyen ailelerin kütüphane görevlilerimizle bir hafta önceden konuşup deney malzemesi listesini vermeleri gerekmekte. Ayrıca ailelerden her hafta deney malzemelerini tedarik etmemizde yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu haftanın gerekli deney malzemeleri küçük paket kuru maya, 2 litrelik boş şişe ve eczaneden bir şişe oksijenli su.

Deney saatinde görüşmek üzere!
FilDismacunu