Kitap Okuyan Çocuklar Projesi Aralık 2012 ortalarında oluştuktan sonra ilk görüşmesini Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Av. Selami Öztürk’le yapmıştı. Olumlu geçen ilk toplantının ardından söz verilmesine rağmen herhangi bir yer tahsisi olmadığı için Kitap Okuyan Çocuklar olarak Change.org’da başlattığımız kampanyanın 10.000’in üzerinde imza almasıyla imzaları 2 Aralık 2013’te Kadıköy Belediyesi’ne sunduk. Belediye Başkanı Sayın Av. Selami Öztürk bizi makamına kabul ettikten sonra twitter hesabından “Delfina, İnteraktif Çocuk Kütüphanesi için @ChangeTR’daki imzaları teslim etti.Projeyi ailelerle birlikte yapacağız” açıklamasında bulundu.

ilk interaktif kutuphane

Toplantının ardından açılacak kütüphane için yer arama çalışmasına girmiştik ki Kadıköy Belediyesi’nden güzel haber geldi. İnteraktif çocuk kütüphanesi Özgürlük Park’ına 80 metrekarelik bir prefabrik yapının içine kurulacak. Prefabrik yapının an itibariyle siparişi verildi, yapım aşaması bittikten sonra, yapı parka konulacak ve kütüphanenin detayları yapılacak toplantıyla netleşecek. Son bir yıllık süreç içinde projemize destek veren, imza kampanyasını imzalayan herkese çok teşekkürler! Bu, hepimizin başarısı. Kadıköy’de kurulacak olan interaktif çocuk kütüphanesi tüm Türkiye’de yerel belediyelerde açılmasını umut ettiğimiz çocuk kütüphanelerinin ilk örneğini teşkil edecek. Okumak bir kültür işi ve yarınlarımız olan çocuklarımıza okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak; araştırarak ve eğlenerek öğrenen bir nesil oluşturmak için yola çıkan Kitap Okuyan Çocuklar – eminiz ki – her geçen gün daha çok il ve ilçeye ulaşıp, sayısız çocuğun dünyasını renklendirmeye devam edecek. Kadıköy ilçesindeki bu başarımızdan sonra, şimdiki yeni hedefimiz Şişli ve Fatih ilçelerine birer interaktif çocuk kütüphanesi açılması. Bunun için; bu belediyelere sunacağımız imza kampanyalarını imzalamanızı ve çevrenize olabildiğince duyurmanızı rica ediyoruz. Okul öncesi eğitimde sorumluluk toplum olarak hepimizin ve sesimizi yerel ve genel yönetime ne kadar duyurursak o kadar etkili olacağımızı düşünüyoruz.

Şişli Belediyesi’nde interaktif bir çocuk kütüphanesi açılması için başlattığımız imza kampanyasını imzalamak ve sosyal medyada duyurmak için lütfen tıklayın.

Fatih Belediyesi’nde interaktif bir çocuk kütüphanesi açılması için başlattığımız imza kampanyasını imzalamak ve sosyal medyada duyurmak için lütfen tıklayın.

Birlikte daha güzel ve aydın bir gelecek için…